Home / archiefcentraal / plein is laatste kans voor kulturhus

plein is laatste kans voor kulturhus

“We hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken,” zegt voorzitter Rob Vogelzang van de werkgroep van Nieuwleusen Synergie die de zaken coördineert.

Op de schets ziet het er in ieder geval goed uit: een fraai gerenoveerde sporthal, met daarvoor onder meer leuke zitjes, een speeltuin, een volleybalveldje en dat alles geïntegreerd met de voetbalvelden van SV Nieuwleusen en het korfbalveld van d’Ommerdieck. “We willen de sporthallen opwaarderen en verschillende maatschappelijke organisaties huisvesten en daarbij optimaal gebruik maken van de aanwezige functies. De horeca wordt opgepakt door de drie sportverenigingen.”

Nadat eerdere Kulturhus-varianten niet haalbaar bleken, werd de coöperatie Nieuwleusen Synergie gevraagd om mee te helpen en de coördinatie op zich te nemen. Dat leidde tot het idee van Plein Nieuwleusen. Of het nu wel gaat lukken kan Vogelzang nog niet zeggen, maar voordelen ten opzichte van eerdere concepten zijn er wel. “Wij gaan veel meer op basis van vrijwilligers werken en ook op het gebied van de bouw, het beheer en de exploitatie van het vastgoed hebben wij ideeën.”

De sportverenigingen hielden onlangs voor hun leden een informatieavond over de plannen en overal waren positieve geluiden te horen. Intentieverklaringen om tot een haalbaar concept te komen, zijn getekend. Nu heeft de opstartgroep tot eind juni de tijd om een plan uit te werken, door te rekenen en een ‘businesscase’ te maken. “Voor de zomervakantie moet er een uitgewerkt plan liggen, dat in september naar de gemeenteraad kan. Hoe het precies vorm gaat krijgen is nu nog niet te zeggen, maar we hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.