paardrijden tijdens de gymles groot succes

Het waren de afgelopen weken wel heel bijzondere gymlessen voor de groepen 4 van de basisscholen in Dalfsen. In plaats van één reguliere gymles mochten de kinderen naar manege Gerner in Dalfsen. Elke week was er een andere groep aan de beurt om bij de manege deel te nemen aan deze bijzondere gymles.

Een uur lang stond de gymles in het teken van paardrijden. De kinderen werden in vier groepen verdeeld: mennen, paarden borstelen, dressuur rijden en een rondleiding door de manege. Na een kwartier werd er gewisseld, zodat alle kinderen overal aan bod kwamen. De kinderen leerden in een korte tijd veel over paardrijden en de verzorging van een paard.

Het leukste en spannendste onderdeel vonden de kinderen het dressuur rijden, het enthousiasme was van de gezichten af te lezen. Veel kinderen hadden nog nooit kennis gemaakt met paardrijden en dit was voor hen dan ook een grote uitdaging.

William van Lenthe, combinatiefunctionaris gemeente Dalfsen, was zeer tevreden over de samenwerking met manege Gerner: ‘’Het is bijzonder voor de kinderen om tijdens de gymles kennis te maken met paardrijden. Veel kinderen weten nog niet welke sport bij hen past en daarom is het kennismaken met zoveel mogelijk verschillende sporten op deze jonge leeftijd zeer belangrijk.’’

Na een uur waren de kinderen niet weg te krijgen bij manege Gerner. Roos vertelt: ‘Ik vond het heel leuk om paard te rijden. Ik ga thuis vragen of ik ook op paardrijden mag!’’ Dit grote succes is mede te danken aan het grote aantal vrijwilligers van manege Gerner die zich hebben ingezet om dit te realiseren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.