Home / archiefcentraal / ozc van start met voetbalschool

ozc van start met voetbalschool

“In 2008 zijn we hiermee gestart en in zes sessies willen we met speciale techniek trainingen het spelniveau van onze jeugdspelers naar een hoger plan tillen”, vertelt Hermien van der Vegt coördinatrice van deze training. “Het is allemaal onderdeel van het jeugdbeleidsplan van OZC, maar de afgelopen twee jaar is de voetbalschool helaas niet doorgegaan en dat is duidelijk te zien bij de D-, E- en F-elftallen. Ook al doen we aardig mee in de middenmoot, is deze specifieke voetbalschool toch hard nodig en ook nog eens heel erg leuk”.

“Op de wekelijkse training krijgen ze speltechnieken en de donderdag werken we aan de wedstrijdvoorbereiding. Zo blijft techniektraining altijd een beetje achter, dus dit is echt geweldig”, reageert trainer Rico Masigno enthousiast. Zelf speelt hij in het eerste van OZC en vindt het geweldig om de jongere jeugd te trainen en te zien groeien. Alle trainers van de voetbalschool zijn terug te vinden in de hoogste elftallen.

“Dat is ook een bewuste keuze, veel jongens draaiden al bardiensten of deden andere taken voor de club, maar we willen ze weer op de voetbalvelden zien om zo te integreren met de jongeren. Want reken maar dat het indruk maakt als je training krijgt van de spits uit het eerste. En zo moeten we aardig in de richting van de ambitieuze doelstelling van OZC kunnen komen waarin we alle standaardteams (D1, B1, C1 etc.) in de hoofdklasse willen laten uitkomen en de andere elftallen in de eerste klasse”, besluit Hermien van der Vegt.

Meer info is te vinden op: www.vvozc.nl

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.