oranjevereniging ommen even in de stress

“Na alle verrassingen omtrent de troonswisselingen, waardoor het reguliere programma de nodige aanpassingen vereiste, denk je een paar weken voor Koninginnedag het meeste wel op de rit te hebben.

Er kan nu toch niet veel meer mis gaan denk je onderling. Zit je ’s ochtends met het ontbijt nog even de krant door te lezen en dan, grote schrik… De muziekkoepel wordt volgende week gesloopt.

De avond ervoor nog gesproken over een soort afscheidsmoment van de koepel, dit zal wel de laatste keer zijn dat we nog gebruik kunnen maken van dit gezichtbepalende gebouw van Ommen, maar nee hoor.

Ook hier dreigt een stokje voor te worden gestoken. Wat moeten we nu weer denk je dan. In de tegenaanval dus.

Na een dagje bellen en overleggen, grijpen we de laatste strohalm en kunnen we toch nog eenmaal de koepel zijn functie laten vervullen. Dank zij de inspanningen van het ambtelijk apparaat en wethouder, wordt er gelukkig een uitzondering gemaakt. In deze tijd van strakke planning en claims, niet zo eenvoudig zult u begrijpen. Maar het is gelukt. Complimenten aan de betrokkenen.

Zo kunnen we dus maandag 29 april voor de laatste keer de prijsuitreiking verrichten van de versierde fietsen en karren en lampionoptochten. We hopen op een grote opkomst en roepen de Ommenaren op om dan tevens afscheid te kunnen nemen van dit gebouw waar velen een herinnering aan zullen hebben.

Uw laatste kans, voordat de sloophamer zijn werk gaat doen, om dit met uw kinderen, kennissen op de plaat vast te leggen als herinnering voor later. Dit kunnen we nu de jeugd nog meegeven.

Ook roepen we de schooljeugd nogmaals op om op Koninginnedag hun kunsten te komen vertonen op het feestterrein. Speciaal voor hen biedt de Oranjevereniging in samenwerking met een groep kunstenaars en de gemeente de schooljeugd de mogelijkheid om een kunstwerk te maken waar nog lang van kan worden nagenoten. Op het terrein worden doeken opgesteld waar door middel van graffitispuiten een waar kunstwerk kan worden gemaakt die later op de bouwhekken in Ommen mogen worden geplaatst van een van de te realiseren nieuwbouwprojecten. Wel vooraf opgeven bij de Oranjevereniging.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.