open monumentendag tijdens proef dalfsen

Plaatselijk Belang dorp Dalfsen zoekt eigenaren of beheerders van monumenten in en rond Dalfsen. Zij kunnen zich aanmelden voor de Open Monumentendag, die net als de Molendag en het Bierfestival tijdens het evenement Proef Dalfsen op 14 september plaastvindt.

“We willen ook dit jaar een evenement organiseren waar iedereen wat van zijn gading kan vinden,” zegt Jan Oomkes van PB dorp Dalfsen. “Herinnert u zich vorig jaar? Het hele dorp en de wijde omgeving waren in de ban van Proef Dalfsen. Er waren activiteiten in de kerken, bij de molen en bij het Station en de Trefkoele.”

Ook een aantal landgoederen zoals Den Berg, de Aelshorst en Rechteren deed mee, terwijl Rechteren door omstandigheden moest afzeggen. “We hopen dat zoveel mogelijk monumenten meedoen, dus we vragen eigenaren en beheerders om zich aan te melden.” Het thema luidt ‘Macht en Pracht’.

“We zetten weer wandel- en fietsroutes uit, die zoveel mogelijk langs de opgegeven monumenten zullen gaan. In 2012 deden ruim 10.000 mensen mee en zij hadden een heerlijke dag met veel vari√ęteit aan activiteiten.”

U kunt zich opgeven via info@pbdalfsen.nl of 0529-434719. “Wij hopen gauw iets van u te horen, maar uiterlijk 18 mei,” zo besluit Oomkes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.