Home / archiefcentraal / oorlogsmonument in marienberg wordt onthuld

oorlogsmonument in marienberg wordt onthuld

Het 4 meicomité in Mariënberg nodigt iedereen uit voor de onthulling van het nieuwe herdenkingsmonument. Dit vindt plaaats op donderdag 11 april om 14 uur op de hoek van de Nieuweweg en Oudeweg in Mariënberg.

Het oorlogsmonument Moeder en Kind, opgericht om de herinnering aan personen en gebeurtenissen levend te houden, werd bijna een jaar geleden van haar voetstuk in Mariënberg gehaald. Intussen heeft het 4 meicomité voor Beerzerveld, Mariënberg, Beerze en Diffelen niet stil gezeten. Kunstenares Geke Dijkhuis uit Hardenberg heeft een nieuw beeld gemaakt. Het voetstuk wordt daar waar nodig is gerestaureerd en het beeld zal om diefstal te voorkomen op vier plaatsen stevig verankerd worden in de betonnen sokkel.

Het nieuwe beeld is grotendeels betaald door Gemeente Hardenberg en ook Gemeente Ommen draagt bij in de te maken kosten. Burgemeester Snijders van Hardenberg en wethouder Scheele van Ommen verzorgen beiden een toespraak. Muziekvereniging de Broederband en leerlingen van de vier basisscholen in Beerzerveld en Mariënberg werken eveneens mee aan deze onthulling.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.