Home / archiefcentraal / ommen wil boas inzetten voor handhaving

ommen wil boas inzetten voor handhaving

Na het verdwijnen van de stadswachten vorig jaar, heeft gemeente Ommen een procedure in gang gezet om boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) in te kunnen zetten in Ommen. Het gaat hier om ambtenaren van Hardenberg, die nog niet de bevoegdheid hebben in andere gemeenten. De politie heeft een positief advies uitgebracht, nu moet de rechtbank nog een beslissing nemen. Taken die de boa’s zouden kunnen uitvoeren zijn onder andere de handhaving van de drank- en horecawet en toezicht op parkeren in de blauwe zone. Hoeveel uren de boa’s worden ingezet, is nog niet bekend.

Tegelijkertijd is ook Dalfsen bezig deze ambtenaren inzetbaar te maken voor de gemeente. “Het is prettig dat er dan Vechtdalbreed boa’s ingezet kunnen worden, ook nog met hetzelfde politieteam”, aldus burgemeester Marc-Jan Ahne. Het budget waar vroeger de stadwachten uit betaald werden, wordt straks gebruikt voor de boa’s.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.