nieuwe opzet hand in hand nieuwleusen

Sinds 1967 vindt het toernooi al jaarlijks plaats bij SV Nieuwleusen. En wordt het georganiseerd aan het einde van het seizoen. Het wordt georganiseerd door de gelijknamige stichting, die met het batig saldo – en dat van andere door haar georganiseerde activiteiten – haar doelstelling bekostigt: kerstpakketten, bloemstukken en andere giften voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De nieuwe opzet is ingegeven door het teruglopende aantal deelnemende teams, vertelt stichtingssecretaris Henri Klosse: “In de topjaren hadden we twaalf teams, maar de laatste jaren tien en vorig jaar acht. Het blijkt moeilijker om teams van elf mensen bij elkaar te krijgen. Met de nieuwe opzet willen we de drempel wat lager maken door teams van zeven mensen tegen elkaar te laten spelen.” Bert de Roo, voorzitter van SV Nieuwleusen en directeur van sponsor Effeweg.nl, voegt eraan toe: “In de beginjaren was dit echt iets nieuws, maar er zijn veel meer van dit soort toernooien bijgekomen, vaak ook rond dezelfde tijd.”

Door met teams van zeven mensen op halve velden te gaan spelen, wordt het toernooi toegankelijker voor vrienden-, bedrijven- en buurtteams, denkt Hand in Hand – bestuurslid Gerrit Schoonhoven. “Zo’n kleinere groep is gemakkelijker bij elkaar te krijgen. En ook kleinere groepen of individuen kunnen zich aanmelden; we kijken dan of we daar ook zeventallen mee kunnen formeren.”

Daarnaast is er nu ook een prijzenpot, beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor van SV Nieuwleusen, Effeweg.nl. De verwachting is dat de vergrote aantrekkingskracht van dit gegeven weer kan leiden tot een hoger batig saldo voor het goede doel.

“Verder laten we het Hand in Hand – toernooi nu samenvallen met het weer te organiseren mixtoernooi dat SV Nieuwleusen in het verleden aan het eind van het seizoen organiseerde”, aldus Hendrik Jan Huzen, voorzitter voetbalzaken bij de vereniging. Bij de poule-indeling zal er wel op gelet worden dat min of meer gelijkwaardige teams bij elkaar ingedeeld komen.

Ook nieuw is het initiatief van Nieuwleusen Synergy om in de middaguren een panna – toernooi op sportpark ’t Klaverblad te organiseren. “Zo benadrukken we nog sterker het familiekarakter van deze dag”, aldus Gerrit Schoonhoven. Aanmelden voor het toernooi kan vanaf heden via de website handinhandnieuwleusen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.