negen onderscheidingen lintjesregen dalfsen

De Lintjesregen die jaarlijks vlak voor Koninginnedag neerdaalt, heeft ook in de gemeente Dalfsen weer tot verschillende onderscheidingen geleid. Burgemeester Han Noten mocht vrijdagochtend negen Dalfsenaren een lintje opspelden. Acht van hen werden ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’, en Wilja Jurg werd zelfs ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’.

Willie van Oenen-Bouwhuis (64)uit Oudleusen is al sinds 1973 actief in allerlei vrijwilligersfuncties. Zo is ze actief voor de Toneelvereniging Oudleusen, de Historische Werkgroepen van Dalfsen en Oudleusen, de Roemenië-werkgroep Dalfsen en de Kerkenraad van de Protestantse Kerk Nederland. Ze is met recht een trouwe vrijwilliger. Behalve haar lidmaatschap van het bestuur van Plaatselijk Belang Oudleusen (1991-2002), heeft ze nog geen enkele vrijwilligerstaak neergelegd.

Ook Griet van der Wal – Brinkman (79) uit Nieuwleusen is al jarenlang druk voor allerlei organisaties. Ze is onder meer actief voor Zorgspectrum Het Zand, de PCOB, de Zonnebloem, de Hervormde Kerk en als collectant.

Hoonhorster Sjoerd Bakker (69) deed vrijwilligerstaken op verschillende vlakken. Zo was hij actief voor de ouderraad van de A. Baron van Dedemschool in Dalfsen, de Kerkenraad van de Gereformeerde Kerk in Dalfsen, het Dorpsblad Hoonhorst en verschillende Friese organisaties.

Gerrit Bouwhuis (74) uit Nieuwleusen deed zijn vrijwilligerswerk vooral in Rouveen. Hij leverde zijn inspanningen veelal voor de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in het dorp, maar ook als verkeersbrigadier voor de basisscholen in Rouveen.

Gert-Jan Harmsen (63) uit Lemelerveld startte in 1978 wat zou uitgroeien tot een rijke carrière als vrijwilliger. Hij was bijvoorbeeld bestuurslid van het CDA Ommen, voerde allerlei taken uit voor de Protestantse kerk in zijn woonplaats.

De kerk lijkt een goede basis voor langdurig vrijwilligerswerk. Jan Jansen Holleboom (55) uit Lemelerveld was en is actief voor de Emmanuelparochie en tevens voor het Rooms-Katholieke onderwijs. Ook was hij bestuurslid van diverse verenigingen voor rundvee-fokkerij.

Lemelerveld is goed vertegenwoordigd onder de gedecoreerden. Jan Kogelman (75) was als penningmeester actief voor onder meer de Emmanuelparochie, de Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld en de Stichting Festiviteiten Lemelerveld.

Hoonhorster Gerard Reusken (69)zet zich sinds 1973 in voor de Katholieke Bond Ouderen, de Carnavalsvereniging en de Oranjevereniging in zijn woonplaats.

Wilja Jurg (45) uit Nieuwleusen werd als enige uit haar gemeente Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij werd onderscheiden vanwege haar werk als onder meer directeur van de Stichting Tetem Kunstruimte, organisator van de Mediasociëteit en zakelijk leider van Planetart.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.