Home / archiefcentraal / na dit jaar nieuw bissinghbestuur

na dit jaar nieuw bissinghbestuur

Marsman legt er de nadruk op dat het terugtreden van het bestuur puur een organisatorische reden heeft: “Het bestuur vindt dat het organisatorisch beter kan. We hebben voor de voorbereiding altijd veel overleg met gemeente, middenstand en horecaondernemers. Maar we denken dat het ruimer kan en moet. We hopen dat ook de recreatieondernemers en de Handelsvereniging Ommen (HVO) toetreden tot het overleg. Het is belangrijk dat de deelnemers de uitgaven aan de Ommer Bissingh minder zien als kostenpost en meer als een investering. Een mogelijke nieuwe benadering willen wij in ieder geval niet belasten met de aanpak uit het verleden. Daarom hebben we besloten terug te treden.”

Leden van het huidige bestuur willen individueel best weer betrokken worden bij de organisatie van het evenement. Marsman: “Maar dat ligt er maar aan of ze daarvoor gevraagd worden en hoe een nieuwe organisatievorm eruit komt te zien. Wij willen onze zaakjes alleen maar netjes afwikkelen.”

Het belangrijkste is volgens Marsman dat de Ommer Bissingh dit jaar gewoon weer doorgaat. “Er is maar één verschil met vorig jaar: het duurt vijf in plaats van tien dagen. De varkensmarkt is de plek waar het allemaal gebeurt en daar is ook altijd de weekmarkt. Daarom is het ingekort tot vijf dagen. Maar we bruisen van de ideeën en het zal dan ook weer een mooi geheel worden.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.