michael van der mark net buiten het podium

Het talent van het Nieuwleusens race team vertrok tijdens de WK Supersport race vanaf een 11 plaats. Na de eerste ronden moest hij twee plaatsen prijs geven. Met snellere rondetijden dan zijn directe concurrenten in de race was het moeilijk terugkomen vanuit een grote groep rijders. In rondetijden kon hij zich meten met de beste drie, maar in een race heb je ook te maken met coureurs die je voorbij moet steken. Halverwege de race kwam van der Mark de top tien binnen stormen. Ondanks een schitterende opmars in het tweede gedeelte zat er niet meer in dan een vierde plaats.

Glunderend stapte hij van de motor “Ik ben superblij met dit resultaat , moest van ver komen, de eerste ronden had ik wat moeite met de fiets, daarna heb ik me wat aangepast, vond het ritme terug en kon iedereen voorbij. We hebben ons best gedaan meer, vierde plaats is gewoon super voor ons team. Mooi om te zien hoeveel mensen er voor je staan te juichen en met vlaggen staan te zwaaien”. zei hij nog nagenietend van de uitloopronde.

Sam Lowes won de race voor oud ten Kate coureur Sofuoglo, van der Marks teamgenoot Lorenzo Zanetti moest genoegen nemen met een 10e plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.