Home / archiefcentraal / memphis maniacs headliner op stone rock

memphis maniacs headliner op stone rock

Deze week voegt Stone Rock Festival drie nieuwe bands toe aan de line-up. De Memphis Maniacs worden als headliner toegevoegd aan het programma. Tevens spelen de Amsterdamse band Sunday Kids en de lokale hardrock band Lick op het gratis festival. Afgelopen week lanceerde het festival de vernieuwde website (www.stonerock.nl) met nieuwe vormgeving en maakte het festival bekend dat Hey Kid, Gingerpig en Sabotage op zullen treden.

Memphis Maniacs zijn de meesters van de mash up. De Maniacs gooien met ingenieus muzikaal knip- en plakwerk onverwachte combinaties van hits uit zeer uiteenlopende genres over, achter en door elkaar. Hun uiterst explosieve show laat het publiek keer op keer in verbazing en extase achter. Na hun doorbraak tijdens Noorderslag 2011 overtuigde het succesvolle mash-up collectief Memphis Maniacs op zo’n zestig zeer uiteenlopende festivals (waaronder Paaspop, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Dance Valley, Oerol en Valtifest).

Sunday Kids, die een deel van zijn roots uit Zwolle te danken heeft, spelen ruwe rock blues met country invloeden. De uit Amsterdam afkomstige band graaft diep in de schatkist die Amerikaanse roots rock heeft opgeleverd maar laat hier en daar toch ook diepgewortelde Nederlandse invloeden horen waar we trots op mogen zijn. Afgelopen jaar brachten ze het debuutalbum “Twang Wolf Sessions” uit.

De vijf jongens van LICK zijn hardrockfans! Onder invloed van Rock ’n Roll creëerden zij een volle, authentieke sound die een tinteling doet opwekken die sinds de jaren 80 niet meer is gevoeld. Rauwe gitaarlicks, beukende drums en een zanger die nog het meest doet denken aan Steven Tyler in zijn jonge jaren.

Stone Rock toonde afgelopen vrijdag de vernieuwde website. Een week eerder al werd de nieuwe vormgeving getoond. De vernieuwde website is verfrissend en past goed bij wat Stone Rock uit wil stralen. Het gratis festival zal volgende week de laatste drie namen bekend maken voor het festival.

Stone Rock – Stationsweg Dalfsen– zaterdag 22 juni – Gratis toegang.

Line up:

Memphis Maniacs

Black Spiders

Backcorner Boogieband

Elementary Penguins

Maison Du Malheur

Black Bottle Riot

Hey Kid!

Gingerpig

City Hollers

Sunday Kids

Sabotage

Lick

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.