Home / archiefcentraal / leerlingen ommen doen verkeersexamen

leerlingen ommen doen verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland houdt 23 april het praktijkexamen op de fiets voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Ommen. Om 8.30 uur starten de leerlingen bij het gemeentehuis. Eerder al hebben de leerlingen een schriftelijk examen gedaan.

“Het Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen is harder nodig dan ooit, omdat het verkeer steeds drukker wordt”, aldus de organisatie. “Nederland telt inmiddels 7 miljoen auto’s. In 1990 was dit aantal nog 5,5 miljoen. Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto’s door hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig af kunnen leggen. Kennis over verkeersregels en veel oefenen in de praktijk is daarvoor essentieel. Scholen zijn, samen met de ouders, verantwoordelijk voor het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding van kinderen. Het Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen kan hieraan een steentje bijdragen.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.