Home / archiefcentraal / konijnen in laten enten in dalfsen

konijnen in laten enten in dalfsen

Diergeneeskundig Centrum Dalfsen houdt op woensdag 10 april tussen 15.00 en 16.30 uur een inloopmiddag voor eigenaren van konijnen, om de konijnen zonder afspraak in te laten enten tegen onder andere myxomatose.

Na vaccinatie duurt het drie weken voordat de dieren beschermd zijn, de bescherming duurt één jaar.

Dieren vanaf 5 weken kunnen gevaccineerd worden, ze moeten natuurlijk wel gezond zijn.

Myxomatose leidt ieder jaar weer tot aanzienlijke sterfte onder wilde en tamme konijnen. De ziekte wordt veroorzaakt door het myxomatosevirus. In de huid van aangetaste dieren ontwikkelen zich weke bobbels (myxomen). Voorkeursplaatsen voor deze myxomen zijn rond de ogen, de snuit, de oren en de anaalstreek. Na verloop van tijd kleven de oogleden aan elkaar en ontstaat er een vaak pussige oog- en neusuitvloeiing. Veel konijnen sterven tengevolge van een myxomatose-infectie.

De meest geschikte tijd om tegen myxomatose te vaccineren is het voorjaar, aangezien de ziekte vooral door stekende insecten over wordt gebracht.

Viraal Haemorrhagic Disease (VHD) is een andere fatale en zeer besmettelijke konijnenziekte. Er zijn drie vormen; milde vorm, snel verlopende vorm en de zeer snel verlopende vorm waarbij plotselinge dood optreedt.

Op woensdag 10 april tussen 15.00 en 16.30 uur kunt u uw konijn(en), zonder afspraak, in laten enten bij Diergeneeskundig Centrum Dalfsen, van Ittersumstraat 1 te Dalfsen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.