Home / archiefcentraal / hulpdiensten met loeiende sirenes op t hummelhof

hulpdiensten met loeiende sirenes op t hummelhof

Kinderdagverblijf ’t Hummelhof kreeg dinsdag bezoek van een echte politie- en brandweerauto. Gelukkig niet omdat er een ongeluk was gebeurd maar omdat het kinderdagverblijf deze week in het teken stond van de ‘Hulpdiensten’. Een spannend bezoek voor de kinderen want wanneer krijg je nu de kans om in een politie- of brandweerauto te zitten?

In de maanden april en mei leren de kinderen van Kinderdagverblijf ‘t Hummelhof van alles over voertuigen. En omdat voertuigen een breed begrip is, heeft elke week een ander subthema dat te maken heeft met voertuigen. De afgelopen week waren er verschillende activiteiten die te maken hadden met het subthema ‘Hulpdiensten’. Zo was er onder andere een themahoek waar de kinderen konden zien wat de brandweer, politie en ambulance doen. En als klap op de vuurpijl stond een bezoek van een echte politie- en brandweerauto op het programma.

De brandweer- en de politieauto parkeerden afgelopen dinsdag op de parkeerplaats van Kinderdagverblijf ’t Hummelhof. De kinderen namen in groepjes een kijkje in de brandweer- en politieauto, mochten de brandweerslang vasthouden en ook de politiepet en brandweerhelm passen. Tot slot maakten de kinderen een ritje in de brandweerauto. Dit was niet zomaar een ritje. Met loeiende sirenes en zwaailichten reden de kinderen als echte brandweermannen en –vrouwen mee in de brandweerauto. Een spannende maar vooral ook leerzame gebeurtenis voor de kinderen van het kinderdagverblijf die genoten van dit leuke bezoek.

Thema ‘Voertuigen’

De kinderen van Kinderdagverblijf ’t Hummelhof vinden het erg leuk om met het thema ‘Voertuigen bezig te zijn. Enthousiast luisteren ze naar elkaars verhalen over een vader die een vrachtwagen heeft of hoe het is om met een vliegtuig op vakantie te gaan. De kinderen vertellen ook hoe ze naar het kinderdagverblijf komen. Want de één komt met de fiets, de ander met de grote bus van papa en een ander kindje lopend.

Ook de activiteiten op het kinderdagverblijf staan in de maanden april en mei in het teken van het thema ‘Voertuigen’. De kinderen maakten de afgelopen weken al voertuigen van dozen en wc-rollen en maakten mooie tekeningen op het raam, werden voorgelezen uit boekjes die gingen over voertuigen en hulpdiensten én zongen liedjes over het thema. Ook onderzochten ze een fiets en spraken zij tijdens het wandelen voluit over alles wat zij onderweg tegenkwamen.

Leren in thema’s

Kinderdagverblijf ’t Hummelhof werkt regelmatig met thema’s. Elk jaar worden vier nieuwe thema’s bedacht waarbinnen de kinderen activiteiten doen. Deze thema’s en activiteiten sluiten ook goed aan binnen de pedagogische visie Reggio Emilia, waardoor het kinderdagverblijf zich laat inspireren. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de individuele ontwikkeling van het kind in brede zin.

Kijk voor meer informatie over kinderdagverblijf ’t Hummelhof op www.landstedekinderopvang.nl of neem contact op met de afdeling Planning en Plaatsing van Landstede Kinderopvang via 088-850 88 15.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.