Home / archiefcentraal / harry burema nieuwe voorzitter ntfm

harry burema nieuwe voorzitter ntfm

Na ruim dertien jaar heeft Hans Wapenaar het voorzitterschap van het Nationaal Tinnen Figuren Museum (NTFM) overgedragen aan Harry J. Burema. Hij was lang actief in het bedrijfsleven en ook enige jaren wethouder in Ommen.

In de 28 jaar dat het NTFM bestaat is het uitgegroeid tot een uniek museum, dat zowel nationaal als internationaal erkenning geniet.

Uit de museumbenchmark van de Museum Vereniging komt het NTFM naar voren als een ondernemend museum. In vergelijking met andere musea van dezelfde omvang heeft het Tinnen Figuren Museum bijna twee keer zoveel bezoekers, bijna drie keer zoveel eigen inkomsten (> 60%) en ontvangt een lage subsidie per bezoeker: 3,71 euro, tegen 20,09 euro subsidie per bezoeker van vergelijkbare musea.

Er wacht de nieuwe voorzitter geen gemakkelijke taak in deze economisch barre tijden. Het bestuur en de vrijwilligers zijn blij met deze ervaren voorzitter en zien de toekomst van het museum met vertrouwen tegemoet.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.