flinke opkomst leefbaarheidscafe lemelerveld

In navolging van Duurzaam Hoonhorst en Nieuwleusen Synergie gaan ook de Lemelervelders bezig hun dorp duurzamer en leefbaarder te maken. Donderdag 25 april is in Lemelerveld het eerste leefbaarheidscafé gehouden. Het doel van het initiatief is om te kijken welke ideeën over duurzaamheid en leefbaarheid er in het dorp en buitengebied leven, en hoe deze verbeterd kunnen worden. De agenda van het leefbaarheidscafé wordt dan ook door de inwoners van Lemelerveld bepaald. Ook zijn de inwoners van het dorp zelf voor het verder uitwerken en realiseren van ideeën.

Wethouder Agricola vroeg mensen voor de eerste editie van het leefbaarheidscafé op om mee te doen. “Ik roep Lemelervelders op om zich aan te melden. Gezamenlijk komen we tot goede ideeën om Lemelerveld als een leefbaar en duurzaam dorp te behouden en verder uit te bouwen”, aldus de wethouder.

Aan deze oproep werd goed gehoor gegeven. Bijna 60 mensen toonden interesse en kwamen op de avond af. Tijdens deze eerste avond werden verschillende werkgroepen gevormd die de ideeën en initiatieven verder moeten uitwerken. Zo is er een werkgroep ‘sociaal’, die onder andere naar de positie van de minima gaat kijken. Ook is er een werkgroep ‘kennis’, die gaat kijken hoe de kennis in het dorp het best gedeeld kan worden.

Concrete plannen zijn er echter nog niet. “De werkgroepen die nu gevormd zijn, zijn heel algemeen. Het is aan de werkgroepen zelf om hier nu invulling aan te geven”, aldus Betsy Ramerman van Plaatselijk Belang. In de aankomende weken zullen de verschillende werkgroepen regelmatig samenkomen om de plannen verder uit te werken. Voor de zomervakantie moet daar wat uitgekomen zijn. Volgens Ramerman moet dat zeker lukken. “Er is heel veel energie om met dit leefbaarheidscafé door te gaan.”

Volgens Betsy Ramerman gaat het leefbaarheidscafé dan ook een mooie toekomst tegemoet. “We gaan de komende tijd kijken wat de bewoners van het dorp nog willen, wat ze willen behouden en wat ze willen veranderden. Daarna gaan we aan de slag”, aldus Ramerman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.