Home / archiefcentraal / extra baan rechterensedijk bomen blijven

extra baan rechterensedijk bomen blijven

De Rechterensedijk is al jarenlang een heet hangijzer in de Dalfser politiek. De weg is smal en door de bomen aan beide zijden van de weg is het voor landbouw- en vrachtverkeer lastig om elkaar te passeren. Er gebeuren de laatste jaren met grote regelmaat ongelukken op het traject. Daarom wordt gezocht naar een oplossing, waarbij verkeersveiligheid, doorstroming, maar ook natuurbehoud een rol spelen.

De bedoeling van het college van Burgemeester en Wethouders was om het aantal mogeljke oplossingen terug te brengen tot maximaal twee. Daar zou dan verder onderzoek naar gedaan worden. Ook verschillende fracties lieten weten duidelijkheid te willen scheppen.

Ruud van Leeuwen stelde aanvankelijk voor om aan beide zijden de bomen te kappen, de weg te verbreden en nieuwe bomen te planten. De weg is volgens hem van groot belang voor landbouwverkeer en omdat die voertuigen steeds groter worden, ontstaan er meer risico’s, met schade en letsel tot gevolg. Ook VVD’er Gerrit Schoonhoven onderschreef dit standpunt. Eerder al had het college voorgesteld om de bomen te behouden en een aantal ‘passeerhavens’ aan te leggen.

Beide opties konden echter niet op voldoende steun rekenen. In het vervolg van de discussie namen CDA, PvdA en ChristenUnie het initiatief over, waarna uiteindelijk de variant met een extra rijbaan aan de zuidkant gekozen werd. Daar is wel een bestemmingsplanwijziging voor nodig. De uitvoering kan dus nog wel enige tijd op zich laten wachten.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.