eerste prijs voor jayden drent en vincent huisjes

Fietscrossend Nederland was afgelopen zaterdag afgereisd naar Vinkel voor het kampioenschap van het Zuiden. De dag begon erg koud, maar dankzij de aanwezige zon werd het toch een prima crossdag. Omdat Vinkel niet echt dicht bij huis is, waren slechts tien Bissinghcrossers naar het Brabantse land afgereisd.

Voor Jayden Drent en Vincent Huisjes was de reis in ieder geval niet voor niks. Zij mochten aan het einde van de dag allebei de kampioenstrui aantrekken. Jayden had het niet echt moeilijk bij de jongens 6 jaar. Van start tot finish bouwde hij zijn voorsprong stukje bij beetje verder uit, zodat hij op het laatste stuk niet eens meer hoefde te trappen. Vincent Huisjes had het bij de cruisers 15-30 een stuk moeilijker. Zijn voornaamste concurrent uit Dedemsvaart wilde niet opgeven, waardoor het tot het eind een spannende race was. De fotofinish wees uiteindelijk uit dat de trui mee naar Ommen genomen kon worden.

Een podiumplaats was er ook voor Huub Spliethof, die bij de jongens 7 jaar een keurige derde plaats wist te bemachtigen. Met maar liefst drie deelneemsters waren de Bissinghcrossers bij de dames cruisers goed vertegenwoordigd. Twee van hen wisten de finale te bereiken. Cencia Waaijenberg eindigde helaas net naast het podium op een vierde plek en Brigitte Schepers moest genoegen nemen met een zesde plaats.

Een zesde plaats was er ook voor Robin Dijk bij de jongens 15 jaar. De laatste finale plaats was voor Arjan Schepers. Als oudste rijder bij de cruisers 31 jaar en ouder had hij het behoorlijk zwaar en kwam helaas niet verder dan de achtste plaats. Voor Ingmar van Dongen was de halve finale het hoogst haalbare van de dag. Danielle Gohl en Sander Waaijenberg kwamen helaas niet verder dan de manches.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.