Home / archiefcentraal / eerste informatieavond zonnepanelen nieuwleusen

eerste informatieavond zonnepanelen nieuwleusen

Voor de informatieavond was veel belangstelling. Bijker vertelde de aanwezigen kort de bedoeling van de taakgroep voor duurzaam energiegebruik. “We willen geen hogere energierekening, maar wel uw comfort verhogen. Verder moeten de woningen een A of B label krijgen.”

In de presentatie werd uitvoerig ingegaan op de werkwijze bij de aanschaf van zonnepanelen. De coöperatie is met twee plaatselijke ondernemers in zee gegaan die alles regelen. Bijker wees de aanwezigen op twee voordelen: de btw op arbeidsloon is momenteel laag en wie nu kiest voor aanschaf van zonnepanelen loopt niet het gevaar om straks een hogere prijs te moeten betalen door de importheffing. “Kies voor 6 juni,” zo adviseerde hij.

De taakgroep heeft samen met de ondernemers een pakket samengesteld. Belangstellenden kunnen al het werk laten uitvoeren maar de mogelijkheid is er ook om een doe het zelf pakket te kopen. Alle panelen worden werkend opgeleverd. Verder wees Bijker agrariërs op extra fiscale aftrekmogelijkheden die gelden voor de aanschaf van zonnepanelen. Voor particulieren is bij aanschaf ook subsidie te krijgen, meestal is dat 650 euro, afhankelijk van de investering.

Volgende week woensdag 24 april houdt de taakgroep weer een informatieavond, opnieuw in De Deel. Op 6 en 14 mei zijn er info avonden in ‘t Witte Peerd. Alle bijeenkomsten beginnen om 20 uur met een uitleg. Daarna kunnen de bezoekers inlichtingen krijgen bij de stands in de zaal. De beide ondernemers zijn aanwezig voor uitleg en advies en er is een proefopstelling van panelen.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.