Home / archiefcentraal / drukte op eerste repair cafe ommen

drukte op eerste repair cafe ommen

De enige techneut, Gert Regeling, had het er maar druk mee. Gelukkig schoof na verloop van tijd een vrijwilliger aan, die binnenkort bij het Repair Café in Dalfsen aan de slag gaat. Zo konden toch een heggenschaar, antwoordapparaat, radio, weegschaal, wekker, centrifuge, fiets, koffiezetter en staafmixer aan een inspectie onderworpen worden. Helaas kon niet alles ter plekke gerepareerd worden; soms zijn apparaten echt op.

“Maar dan weten de mensen in elk geval waar ze aan toe zijn. Elektrische apparaten kunnen ze meteen hier laten, wij zorgen dan voor verantwoorde afvoer ervan,” laat Monique Backers van Noggus & Noggus weten.

Een mevrouw met een gered strijkijzer uit de jaren ’50: “Nou, daar waren ze in een winkel echt niet meer aan begonnen! Maar ik ben een voorstander van zelf repareren, dus ik vond dat ik het hier maar moest proberen. Bovendien is het hier gezellig, dat is ook belangrijk, nietwaar?” Ze deed een – vrijwillige – gift in de pot, waar bijvoorbeeld weer gereedschap en onderdelen van gekocht kunnen worden.

De dames die er zaten met naaimachines repareerden onder ander paardrijbroeken en een kinderjasje. Alle gerepareerde spullen worden voorzien van een “Ik ben gered door Repair Café”-sticker. Het Repair Café in Ommen is een initiatief van Noggus & Noggus en van de Stichting Ommen Millenniumgemeente. Beide organisaties hebben het bevorderen van hergebruik hoog in het vaandel staan en stellen de sociale functie van het Repair Café erg op prijs.

Het volgende Repair Café in Ommen is op 22 juni, in Dalfsen op 6 mei en in Hardenberg op 25 mei. Ommen kan nog vrijwilligers op het technische vlak gebruiken, voor informatie: 0529-453201 www.repaircafe.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.