drie dodenherdenkingen in dalfsen

Op 3 locaties in de gemeente Dalfsen worden op zaterdag 4 mei de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.

De herdenkingen zijn om 15 uur aan de Schaapskooiweg vlakbij Dalmsholte, om 20 uur bij het monument bij de Grote Kerk in Nieuwleusen en eveneens om 20 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen. Voorafgaand zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten. In Dalfsen is de bijeenkomst in de Grote Kerk. Deze bijeenkomst begint om 19 uur. In Nieuwleusen is de bijeenkomst ook in de Grote Kerk. Die bijeenkomst begint om 19.15 uur.

In de vooravond van 4 mei wordt in Nederland uitgebreid halfstok gevlagd, als bewijs van eerbied en respect voor de doden. De Nationale Herdenking beperkt zich tot de vooravond van 4 mei. Om die reden is het halfstok vlaggen officieel ook beperkt tot de tijdsperiode van 18 uur tot 21.10 uur.

Op 5 mei, een nationale feestdag, wordt jaarlijks de bevrijding gevierd van het Koninkrijk der Nederlanden in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter. Op 5 mei wordt de Nederlandse vlag in top gehesen, vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.