diabeten met voetproblemen blij met ziekenhuis

Meer gerichte aandacht voor het probleem, dat is wat de patiënt ervaart. Sinds enige tijd kunnen mensen met voetproblemen als gevolg van diabetes bij de Saxenburgh Groep terecht op een speciale voetenpoli, ingericht in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. Patiënten die zijn doorverwezen door de huisarts of specialist krijgen alle zorgverleners op één moment te zien.

In de regio Vechtdal en Coevorden ligt de zorg voor mensen met diabetes in principe bij de huisarts. Wanneer de patiënt echter kampt met voetproblemen, zal de huisarts in voorkomende gevallen de patiënt doorverwijzen naar het ziekenhuis.

Eén van de patiënten komt al 25 jaar over de vloer bij het ziekenhuis in Hardenberg. Hij komt er – zoals hij zelf zegt – voor zijn periodieke diabetes ‘APK-keuring’ bij verschillende professionals. Tijdens zijn afspraak op de nieuwe voetenpoli zijn alle betrokken zorgverleners beschikbaar, zoals podotherapeut, diabetesverpleegkundige, internist, vaatchirurg, revalidatiearts, orthopedisch schoentechnicus en gipsverbandmeester. Hij kan zo nodig direct terecht bij hen en hoeft geen nieuwe afspraak te maken. “Je krijgt zo meer aandacht op het gebied van wondbehandeling en het gaat allemaal gemakkelijker”, zo ervaart de patiënt de voetenpoli. Bovendien hoeft hij voor een bezoek aan de vaatchirurg niet meer naar het ziekenhuis in Almelo. Sinds de fusie van de chirurgen met de Saxenburgh Groep houden de vaatchirurgen ook spreekuur in Hardenberg.

De voetenpoli richt zich behalve op wondbehandeling ook op preventie van voetproblemen bij diabeten. “Inspecteer regelmatig je voeten, ga elke zes weken naar een pedicure, vet de huid goed in en loop op schoenen met ruimte voor zes tenen,” geeft Erik Manning aan. Hij is als physician assistent chirurgie verbonden aan de voetenpoli van de Saxenburgh Groep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.