Home / archiefcentraal / de star doet mee aan molendag

de star doet mee aan molendag

Op zaterdag 11 mei is de jaarlijkse Nationale Molendag die altijd samenvalt met de Nationale Monumentendag. Ook molen de Star in Balkbrug is zo’n rijksmonument.

De molen is in goede conditie en zal de hele dag draaien en te bezoeken zijn voor een rondleiding door gediplomeerde molengidsen. Zij geven je graag informatie over de werking van de molen en de verwerking van het graan. Buiten wordt een tent opgezet, waar de hele dag pannenkoeken, gebakken met meel van de molen, te koop zijn. In het magazijn naast de molen zijn allerlei producten te koop die te maken hebben met graan.

Als extra attractie is er een springkussen buiten en zijn er zendamateurs aanwezig die jou of je kinderen graag helpen bij het radiografisch contact leggen met andere molens, ook in verre streken buiten Nederland.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.