dc consult betrekt nieuw pand goldkampstraat

“Welke risico’s kleven er aan bepaalde stoffen? Wat betekent dit voor de werkomgeving? Waar en hoe moeten bedrijven dit melden? Kunnen bepaalde stoffen wel worden gebruikt? Dat is waar ons advieswerk in een notendop om gaat”, vat directeur Daniëlle de Jager de activiteiten van DC Consult in Dalfsen samen. Ruim zes jaar geleden startte zij het bedrijf. In maart verhuisde de 40-jarige onderneemster naar een nieuw pand aan de Goldkampstraat.

“Inmiddels werken wij binnen DC Consult met ons vieren en groeiden wij dus letterlijk uit ons jasje”, vertelt De Jager, die kantoor hield aan de Wilhelminastraat. “Die groei was onder meer mogelijk dankzij onze specialistische kennis. Zowel MKB’ers die met gevaarlijke stoffen werken, als bedrijven in de coatingsindustrie, waaronder verf- en drukinktproducenten, schoonmaakindustrie en chemie komen naar ons toe. “Voor MKB’ers is veiligheid en milieu geen fulltime bezigheid. Meestal maakt het deel uit van een grote takenpakket van een van de medewerkers. Voor zo’n persoon is het echter onmogelijk om alle wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu te overzien. Dat overzicht bieden wij”, zet De Jager uiteen, die onder meer ervaring opdeed bij Akzo Nobel INKS.

“Maar wij krijgen soms ook hele concrete vragen. Zo werd ons onlangs gevraagd of een kinderhorloge wel met een bepaald type inkt mocht worden bedrukt. Dat is niet altijd eenvoudig te achterhalen. Je legt contacten met allerlei bedrijven en leveranciers over de samenstelling van het product (vaak vertrouwelijke informatie) en legt dit naast je eigen kennis. De conclusie dit keer? Het mocht niet worden gebruikt. Dan gaan wij dus meteen kijken welke inkt wel kan worden toegepast. Het mooiste vind ik, dat wij op deze manier steeds weer meewerken aan een veiliger leefklimaat of werkomgeving voor mensen. Enorm boeiend.”

Dankzij de vele praktisch ervaring die DC Consult inmiddels heeft opgedaan op het gebied van risico-inventarisatie en –evaluatie en de specialistische kennis over gevaarlijke stoffen, kent het bedrijf uit Dalfsen inmiddels landelijk afnemers. “Nu krijgen wij bijvoorbeeld ook veel vragen over het nieuwe systeem voor etikettering. Dat ligt er sinds 2009 en vanaf 1 juni 2015 moeten alle nieuw gefabriceerde producten (huishoudchemicaliën) hieraan voldoen. Dergelijke ontwikkelingen volgen wij natuurlijk op de voet, evenals de regelgeving op het gebied van Arbo, omgevingsvergunningen en het melding maken van nieuwe bedrijfsactiviteiten in relatie tot het activiteitenbesluit. Eveneens maken wij veiligheidsinformatiebladen in alle EU/talen. Een breed werkgebied dus.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.