Home / archiefcentraal / cynthia schultz bereikt dagelijks 45000 vrouwen

cynthia schultz bereikt dagelijks 45000 vrouwen

Op haar meisjeskamer bij haar ouders in Dalfsen startte Cynthia Schultz (22) zeven jaar geleden haar website www.misslipgloss.nl over cosmetica. Inmiddels is ze vertrokken naar Zwolle, van waaruit ze de hele wereld rondreist voor haar blog. Zo’n 45.000 meisjes en vrouwen lezen dagelijks haar artikelen waarin ze producten recenseert, vertelt hoe je je mooi kunt opmaken en laat zien hoe haar leven achter de schermen eruitziet. Ze heeft haar eigen pagina in het meidentijdschrift CosmoGIRL!, is vaste beautyexpert bij RTL Koffietijd en verkoopt in haar webshop producten die ze zelf test en goedkeurt.

Grote cosmeticamerken nodigen haar uit voor perspresentaties, ze krijgt wekelijks pakketten met de nieuwste make-upcollecties en vanaf 10 april ligt haar eerste boek, Beauty, in de winkel, de tweede druk is net in gang gezet. Een verhaal van hoe een jong meisje uit Dalfsen zich ontwikkeld heeft tot een van de succesvolste beautybloggers van Nederland, doorspekt met de tips waarmee ze groot wist te worden.

Op het moment dat Vechtdal Centraal Cynthia spreekt is ze druk met allerlei interviews voor voornamelijk landelijke media. Radio 2, Revu, Viva, Spits, iedereen wil haar spreken. Toch blijft de aandacht uit Dalfsen achter. “Ik had juist veel betrokkenheid verwacht omdat ik toch uit Dalfsen kom. Misschien weten de mensen het niet zo goed. Ik ervoer drie jaar geleden, toen ik er nog woonde, dat de mentaliteit is: ‘doe maar normaal, met je rare gedoe op internet’.” Terwijl ze in de rest van het land op straat herkend en aangesproken werd, zei in Dalfsen niemand wat. “Ik merkte soms wel dat mensen naar me staarden, maar niets zeiden. Zeg dan iets, dat vind ik veel leuker.”

Dat ‘rare gedoe op internet’ zorgde er drie jaar geleden voor dat ze stopte met haar opleiding; sindsdien leeft ze van haar blog. Adverteerders kopen ruimte in of betalen voor een gesponsorde post. Een belangrijk onderdeel van haar website is zijzelf. Dat was geen bewuste keuze, nadat Cynthia gepest werd op de middelbare school was ze behoorlijk onzeker geworden en wilde ze zich verschuilen achter het pseudoniem Miss Lipgloss. “Maar ik merkte dat bezoekers het leuk vonden om te zien wie er achter de blog zit. Ik ben er dus niet bewust mee begonnen, maar ik ben het meer gaan doen omdat ik in de statistieken zag dat persoonlijke artikelen beter gelezen worden.” Op een gegeven moment hield ze zelfs voor haar website haar afvalpogingen bij – ze stelt zich nu dus behoorlijk kwetsbaar op. Toch raken nare reacties haar niet zo vaak meer: “Ik kan het beter van me af laten glijden. Met kritiek op mijn werk kan ik wel wat. Er zijn mensen die het leuk vinden dat ik op mijn blog ook vertel wie ik als persoon ben, maar er zijn ook mensen die dat niet leuk vinden. Die voelen zich soms geroepen om dat te zeggen, of om me uit te schelden. Soms geef ik ze dan een ban, zodat ze niet meer op mijn site kunnen komen.”

Ondernemen

Cynthia’s ouders hebben een tabakszaak in Zwolle, haar broer heeft ook zijn eigen bedrijf en heeft onder meer het Stone Rock Festival opgericht. Je zou denken dat het ondernemen in haar zit, toch heeft ze dit niet van huis uit meegekregen. “Ik had nooit de ambitie om een eigen bedrijf te hebben. Ik wilde gewoon bij een tijdschrift werken. Ik zag dat mijn ouders altijd met de winkel bezig zijn, ook op vakantie. Ze hadden zo’n verantwoordelijkheid. Dat wilde ik niet, maar toen begon ik geld te verdienen met mijn blog en nu doe ik het zelf ook. En ik zou niet anders willen.”

In een razend tempo heeft Cynthia haar boek geschreven: in november en december vorig jaar werden de handtekeningen gezet, en in januari schreef ze het verhaal. “Het verhaal had ik al heel lang in mijn hoofd. En ik ben gewend heel veel te schrijven, 10.000 woorden per dag is voor mij normaal.” In haar voorwoord adviseert ze haar lezers wat comfortabels aan te trekken en lekker op de bank te hangen. “Ik hoop dat mensen ervan kunnen genieten, en dat ze er goede tips uit kunnen halen. Dat ze achteraf zeggen dat ze er echt wat aan hebben gehad. Ik krijg regelmatig mailtjes van meiden die ik heb geïnspireerd om hun dromen te volgen. Terwijl ik helemaal geen handleidingen schrijf hoe je een bedrijf moet starten of iets dergelijks. Als ik één iemand al positief kan beïnvloeden vind ik het hartstikke gaaf.”

Verwondering

Bij een tijdschrift werken, een boek schrijven en voor tv werken: allemaal meisjesdromen van Cynthia die inmiddels verwezenlijkt zijn. Nu liggen haar dromen en wensen in het verlengde van wat ze al doet. “Als mijn boek goed verkoopt, zou ik graag een tweede boek willen schrijven. Ik vond het zo leuk. Maar het hangt wel af van het succes van het eerste boek. Verder wil ik me vooral met Miss Lipgloss blijven bezighouden, mijn blog blijft het middelpunt. Overigens heb ik wel doelen voor de bezoekersaantallen. Over een jaar wil ik op de 100.000 per dag zitten. Ik wil jaarlijks verdubbelen, en tot nu toe gaat dat heel goed. Verder wil ik vooral de site heel goed houden. Dat doe ik door een combinatie van leuke informatie, erg complete artikelen met reviews, uitleg, how-to’s, filmpjes, persoonlijke artikelen en mode en lifestyle te brengen. Ik heb goede foto’s, dat is belangrijk, en een regelmaat in mijn artikelen. Elke dag staat er om 6.00 en om 15.00 uur een artikel online. Dat zorgt dat mensen terugkomen. Ik heb er heel veel plezier in, ik denk dat mensen dat zien en voelen. Ik heb natuurlijk mijn dromen en verwachtingen, maar als ik een uitnodiging voor een perstrip krijg of de bezoekersaantallen zie, ben ik nog steeds verwonderd.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.