Home / archiefcentraal / column toos werkloos dip

column toos werkloos dip

Na een gesprek is het altijd spannend om de terugkoppeling af te wachten. Vorige week vertelde ik twee tweede gesprekken te hebben gehad op één dag. Bij de één had ik niet zo’n goed gevoel, maar bij de andere wel.

Op de maandag erna kreeg ik de P&O’er van het bedrijf in Zwolle aan de lijn. Ze vroeg hoe ik het gesprek ervaren had en ik vertelde dat het een stuk lastiger was dan het eerste gesprek en dat ik het gevoel had niet goed uit de verf te zijn gekomen. Ze vertelde dat dat niet was wat ze teruggekregen had van mijn gesprekspartners. Ik had het wel even moeilijk gehad, maar op een gegeven moment had ik me ‘herpakt’ en was het gesprek meteen beter verlopen. Ze vertelde dat het een nek-aan-nekrace was geweest, maar dat ze voor de andere kandidaat hadden gekozen omdat dat… Een man was! Ik had in mijn naïviteit aangenomen dat er toch weinig kans bestond dat een man op een parttime functie zou reageren; niet dus. Ik heb haar gevraagd mijn gegevens in portefeuille te houden en of ze me in gedachten wilde houden voor eventuele andere functies. Toen ik de telefoon neer had gelegd, voelde ik me toch enigszins gebruikt. Het bedrijf had steeds de voorkeur voor een man gehad (gezien de samenstelling van het team) en je moest dan als (vrouwelijke) tegenkandidaat wel van hele goede huize komen, wilde je de voorkeur krijgen. Jammer, maar helaas.

Diezelfde dag zat ik in spanning te wachten op een telefoontje van het andere bedrijf. Ik had mijn mobiel aan staan en op mijn bureau gelegd, maar er kwam maar geen telefoontje. Dat is vast geen goed teken of zouden ze toch nader willen overleggen? Op dinsdagmiddag, op mijn vrije dag, werd ik aan het einde van de middag gebeld. De controller met wie ik twee gesprekken had gevoerd belde en viel maar meteen met de deur in huis: helaas hadden ze niet voor mij gekozen. Ik was een hele goede kandidate en hij had mij liever op de plek gezien, maar de medewerkers hadden ook een stem.. Boing: dit had ik niet zien aankomen en wat baalde ik!

Direct na het telefoontje heb ik op de trap een potje zitten huilen, want ik was gewoon weer terug bij af! Twee tweede gesprekken; hoe dicht kun je erbij zitten en bij beide gesprekken als tweede kandidaat uit de bus komen. De hele middag voelde ik me naar. Ik had me voorgenomen dat dat mocht, maar dat ik de volgende dag weer ‘vrolijk’ verder ging met solliciteren.

Toos W.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.