column toos w vrijwilligerswerk

Mijn tijdelijke baan als vestigingsmanager kinderdagverblijf liep af per half februari. Ik had gehoopt voor die datum alweer aan de slag te zijn, maar helaas! Geluk bij een ongeluk was dat het de week erna voorjaarsvakantie was, dus kon ik mooi thuis bij de kinderen zijn. Alhoewel, die sliepen vaak een gat in de dag en waren soms complete dagdelen aan het “chillen” met vrienden (pubers, he?).

Voordat mijn contract afliep, had ik het idee opgevat om mijn pogingen om werk te vinden bij te houden in een soort dag- c.q. logboek. Zou een krant hierin geïnteresseerd zijn? Je kon de kranten niet openslaan of er stonden artikelen over de fors stijgende werkloosheid in. Een column over dit onderwerp zou voor veel mensen herkenbaar zijn wellicht.

Ik heb vier kranten in de omgeving een mail gestuurd; van twee kranten kreeg ik het antwoord dat het een leuk idee was, maar dat ze geen plaats hadden in hun krant. Van één krant kreeg ik helemaal geen reactie en van Vechtdal Centraal dat ze me graag ruimte aanboden op de site! Leuk en spannend; maar wat nou als het maanden en maanden duurt voordat ik weer een baan vind? Heb ik dan wel genoeg gespreksstof om de columns te kunnen vullen? “Ach”, zei een bekende, “jij hebt altijd genoeg gespreksonderwerpen en anders verzin je wel wat!”. En zo werd mijn eerste column geplaatst op 15 februari. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze (werk)ervaring ook gewoon op mijn CV vermeld.

Toen ik niet aangenomen werd op de twee, eerder genoemde, vacatures, had ik het plan opgevat om me te verdiepen in vrijwilligerswerk. Waarom zou ik niet wat kunnen betekenen voor een ander en misschien was het ook op te voeren op mijn CV, want een gat erop wilde ik toch echt niet. Zo had ik een afspraak in Nijverdal voor een vrijwilligersbaan als netwerkcoach. Je helpt dan eenzame mensen een sociaal netwerk op te bouwen. Die eenzaamheid kan ontstaan zijn doordat mensen op leeftijd komen of door het wegvallen van mantelzorg etc..

Uiteindelijk heb ik besloten dit niet te doen, omdat het een langdurig traject is, waar je 6-9 maanden mee bezig bent. Mocht ik wel een baan vinden, dan zou ik voor mijn gevoel, niet zo maar kunnen stoppen.

Verder heb ik mij aangemeld bij een ROC in Zwolle als studentenbegeleider. Ik ben op een wachtlijst gezet; waarschijnlijk gaan ze met ingang van oktober weer nieuwe vrijwilligers laten instromen. In dit geval kan ik sneller opzeggen of besluiten dit werk naast een baan te blijven doen, omdat het minder tijd in beslag neemt. Maar uiteindelijk hoop ik dat ik per oktober toch zeker weer een baan heb!

Toos W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.