broers schuttert promoveren naar hoger kader

Goed nieuws ook voor familie Schuttert uit Ommen. Rabo Talent van het Jaar Hendrik-Jan promoveert na zijn prestaties op het NK in Mierlo met Cerona HS naar het Olympisch kader van de paardensport. Jongere broer Frank (19) is door bondscoach Rob Ehrens opgenomen in het B-kader.

Frank Schuttert is de rising-star van de Nederlandse springsport. Met Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) won hij in september vorig jaar de viersterren Grote Prijs van Donaueschingen en hij verraste eind januari met de overwinning in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Rob Ehrens nam Frank met Winchester HS op in het team dat in februari aan start kwam in de eerste Furusiyya Nations Cup in Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Met twee geweldige foutloze ronden droegen ze bij aan de historische overwinning voor Nederland. Op het NK in Mierlo vorige week reed Frank Winchester HS naar de achtste plaats bij de senioren. Frank maakt dit jaar deel uit van het Rabo Talententeam en richt zich op deelname aan het EK Young Riders in augustus in Vejer de la Frontera. Frank rijdt en traint sinds een paar maanden bij Jos Lansink in Meeuwen (België).

Rob Ehrens neemt Frank en Hendrik-Jan Schuttert volgende maand mee naar La Baule voor de Furusiyya Nations Cup. Hendrik-Jan, tijdens Jumping Amsterdam uitgeroepen tot Rabo Talent van het Jaar 2012, eindigde op het NK in Mierlo op de vijfde plaats met zijn topmerrie Cerona HS (Celano x Lord Calando). Deze prestatie was goed voor promotie naar het Olympisch kader. Hendrik-Jan werd in 2012 in zijn eerste jaar bij de senioren door Rob Ehrens ingezet in de landenwedstrijden van Falsterbo, Kopenhagen en Hickstead. In de laatste twee plaatsen won Hendrik-Jan de Grote Prijzen op vier en vijfsterren-niveau Ook dit jaar is Hendrik-Jan (23) opgenomen in het Rabo Talenteam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.