bosbrandweer oefende in stegeren

De brandweer Ommen-Hardenberg heeft dinsdagavond 23 april samen met de bosbrandweer een oefening gehouden in het bosgebied achter camping de kleine Wolf in Stegeren.

De bosbrandweer bestaat uit een enthousiaste club van agrariërs in en rond Ommen. Voor deze oefening werd gebruik gemaakt van de groep uit Stegeren. Dat oefenen zin heeft bleek vorige week al toen er daadwerkelijk een beginnend bosbrandje was in hetzelfde perceel als waar nu geoefend werd. Het vuur kon toen nog met een snelle inzet van de brandweer worden gedoofd. Dinsdagavond stonden met name communicatie en aansturing centraal in de oefening die goed verliep.

Na afloop werd de oefening geëvalueerd in de kantine van camping de Kleine Wolf. Daar werd ook nog afscheid genomen van enkele mensen van de bosbrandweer, die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zij hebben zich jaren ingezet voor deze club en werden bedankt voor de bewezen diensten. Volgend jaar zal deze oefening zeker weer worden gehouden in een van de bosgebieden rondom Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.