Home / archiefcentraal / biggenrace voor alpe dhuzes

biggenrace voor alpe dhuzes

Arjan Wermink uit Ommen doet dit jaar mee aan Alpe D’Huzes, Jaarlijks beklimmen duizenden mensen deze legendarische berg in Frankrijk, sommige wel zes keer achter elkaar. Het doel is geld inzamelen in de strijd tegen kanker, onder het motto ‘Opgeven is geen optie’. Wermink maakt deel uit van het team BIG Challenge, waar iedere individuele deelnemer 5000 euro moet binnenhalen voordat hij mag meedoen. Daarom organiseren Wermink en zijn vrouw Lilian tijdens Koninginnedag een biggenrace op het feestterrein in Ommen. “Een variant op de cavia-races van vroeger”, vertelt zijn vrouw Lilian, “maar dan in het groot.”

Het team Big Challenge telt in totaal 216 leden. Dit zijn allemaal mensen die op de één of andere manier met de veehouderij te maken hebben: varkens-, melk en pluimveehouders en dierenartsen, maar ook financiële adviseurs en accountants. Ze hebben zich verenigd onder de noemer ‘veehouderij tegen kanker’ en willen tijdens Alpe D’Huzes 1.600.000 euro bij elkaar fietsen of rennen. Wermink werkt zelf als hygiënespecialist in de varkenshouderij bij Schippers Bladel. Dat is één van de grotere toeleveranciers voor de intensieve veehouderij. In kleine teams van acht bereiden de deelnemers zich op het evenement voor.

Op 30 april komt er op het feestterrein een bak van 25 meter te staan, waarin de biggen laten zien wat ze waard zijn. De echtgenote van Wermink: “Er komen hindernissen op de baan in de vorm van strobalen. De biggetjes lopen er niet alleen omheen maar springen er ook rustig overheen. Het zijn slimme dieren, die trucjes nog eerder oppakken dan honden.” Er komen zes ronden, waarbij het publiek ook prijzen kan winnen. Wermink: “Die prijzen worden beschikbaar gesteld door onze eerste sponsors. Daaronder zijn een boodschappenmand van de Jumbo, een diner voor twee bij brasserie Tante Pos en vrijkaartjes om te zwemmen en spelen in zwemparadijs Beerzer Bulten.”

De biggenrace is op Koninginnedag op het feestterrein te vinden naast het kinderspeelparadijs. Wermink roept iedereen op om de strijd tegen kanker te steunen, om uiteindelijk veel meer op te halen dan 5000 euro. Kijk voor meer informatie ook op www.steunarjan.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.