bewoners clara feyoena naar de schoutenhof ii

De bewoners van de afdeling De Marke van Zorgcentrum Clara Feyoena Heem zijn maandag 8 en dinsdag 9 april verhuisd naar De Schoutenhof II in woonwijk de Marslanden in Hardenberg. De kleinschalige woonvorm voor psychogeriatrie in dit appartementencomplex zal hun nieuwe thuis zijn. De Saxenburgh Groep levert hier de zorg.

Nadat donderdag 4 april honderden belangstellenden een kijkje hebben genomen in het nieuwe gebouw De Schoutenhof II, hebben bewoners en medewerkers van afdeling De Marke van Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in betrekkelijke rust maandag en dinsdag hun intrek in het nieuwe onderkomen genomen.

Na maanden van intensieve voorbereidingen was het dan eindelijk zover. Nadat de eigen spullen al waren verhuisd, volgden de bewoners groepsgewijs met de rolstoelbussen van de Saxenburgh Groep. “De bewoners doorstaan de verhuizing goed”, aldus teamcoördinator Hettie Pijlstra van de Saxenburgh Groep. “De eerste nacht is rustig verlopen, de elektronische zorgsystemen werken naar behoren en de medewerkers zijn heel enthousiast. Een bewoner die het best moeilijk vond om weg te gaan uit De Marke zei toen hij aankwam in De Schoutenhof: ‘Goh, wat mooi hier. Wat is het netjes en wat een mooi uitzicht. Hettie heeft woord gehouden.’ Daar zijn wij blij mee. Meneer en zijn familie hebben bewust voor ons gekozen, omdat ook de vertrouwde medewerkers zijn meeverhuisd. Wij willen onze bewoners ook in deze nieuwe omgeving de veiligheid bieden die zij van ons gewend zijn.”

Eigen kamer

De Schoutenhof II beschikt over 22 huurappartementen voor mensen van 55 jaar en ouder, verhuurd via Beter Wonen Vechtdal. De Saxenburgh Groep heeft in het gebouw 28 appartementen, verdeeld over vier kleinschalige woonvormen voor psychogeriatrische zorg. De woongroepen hebben elk een gemeenschappelijke huiskamer en iedere bewoner heeft zijn eigen zit-slaapkamer en doucheruimte.

Wijksteunpunt

Bewoners van de seniorenappartementen kunnen een beroep doen op zorgondersteuning van de Saxenburgh Groep. In het gebouw vindt zes dagen per week, met uitzondering van zondag, tevens groepsbegeleiding psychogeriatrie plaats, verzorgd door de Saxenburgh Groep. De Schoutenhof II heeft behalve woonfunctie, ook de functie van wijksteunpunt, een huiskamerachtige ontmoetingsplek voor bewoners van De Schoutenhof en buurtbewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.