belastinggeld dalfsen naar neefje van noten

Opinie – De kinderen van Dalfsen krijgen dezer dagen een bijzonder geschenkje. De meisjes krijgen een tiara met daarin de silhouetten van alle koninginnen tot Anna Paulowna. De jongens krijgen een ‘dolk’ met het silhouet van Maxima erin. Gemaakt door de neef van burgemeester Han Noten.

Op de foto lijkt het te gaan om wat prullaria dat bij het eerst volgend rondje huisvuil ophalen wel weer afgevoerd zal worden. We beginnen nu wel te begrijpen waarom Noten tegen een sobere viering van koningsdag is…

Noten komt uit het landelijk bestuur. Eerste Kamer. Directeur van NS. Dan denk je groot. En zo denkt hij ook in Dalfsen. Als de vakbonden op hun kont liggen haalt Noten de landelijke top naar Mooi Rivier naar zijn gemeente Dalfsen. Als de gemeente de drankverkoopleeftijd naar 18 wil, gaat er gewon een brief naar Den Haag. En als er een landelijk cadeau bedacht is om aan de kinderen te geven, wil hij dat voor Dalfsen anders.

Hoogstpersoonlijk heeft hij daar zijn neef voor benaderd. Want die had iets heel origineels bedacht. En op de gemeentesite wordt daar groot reclame voor gemaakt. Kan dat zo maar? Wij plaatsen daar grote vraagtekens bij.

Ten eerste moet een burgemeester onafhankelijk blijven. Hij is de enige in de politieke kolom die op een niet democratische manier op zijn plek zit. Bij iedere aanbesteding zal Noten voortaan verdacht zijn. Welke belangen dient hij?

Ten tweede had Noten ook wel in zijn eigen gemeente op zoek kunnen gaan naar een kunstenaar. Of Noten vindt zijn eigen kunstenaars niks. Of hij vindt het niet zo belangrijk in eigen gemeente te shoppen. Raar, voor een man van een arbeiderspartij.

logo Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.