Home / archiefcentraal / belangenverstrengeling sluiting veldzicht

belangenverstrengeling sluiting veldzicht

De topambtenaar die namens staatssecretaris Teeven onderhandelde over welke klinieken er dicht zouden moeten, is getrouwd met een vrouw die een belangrijke functie heeft bij de Dr. Van der Hoevenkliniek in Utrecht. Zij is ‘de rechterhand’ van Martin Groesz, de hoogste baas van deze tbs-kliniek, die met de topambtenaar van Teeven de invulling van de bezuinigingen besprak.

Hoogleraar beleidswetenschappen van de VU Hans van den Heuvel liet aan RTL Nieuws weten de gang van zaken als belangenverstrengeling te beschouwen. ”Dit deugt niet, deze onderhandelingen zijn besmet.” Hij vindt dan ook dat de bezuinigingsonderhandelingen over moeten en dat er opnieuw moet worden besloten welke klinieken moeten sluiten.

Eind vorige maand werd bekend dat Justitie de tbs-klinieken Veldzicht en Oldenkotte wil gaan sluiten. De Dr. Van der Hoevenkliniek blijft in de plannen buiten schot. Hoogstwaarschijnlijk profiteert deze kliniekvan de sluiting van de andere twee, doordat patiënten zullen verhuizen naar de kliniek in Utrecht.

In een reactie zegt de directeur van de tbs kliniek Oldenkotte niet op de hoogte te zijn geweest van de relatie tussen de topambtenaar en de vrouw die werkzaam is bij de dr. Van der Hoevenkliniek. Hij wil van het ministerie opheldering over de rol van de top ambtenaar.

Of en in hoeverre de hoge ambtenaar de kliniek van zijn vrouw heeft bevoordeeld valt niet meer te achterhalen. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is er niets aan de hand. De ambtenaar had aangegeven dat zijn vrouw bij de Van der Hoevenkliniek werkt. En alhoewel hij de onderhandelingen leidde, is het de staatssecretaris die beslist over de sluiting van klinieken, zegt een woordvoerder.

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.