asc verspilt koppositie

ASC, dat aan de leiding ging in de tweede klasse, speelde zaterdag gelijk tegen Bergentheim en verspilde daarmee de koppositie. Titelkandidaat Vroomhoopse Boys speelde ook gelijk, maar AVW won van Nieuwleusen, waardoor AVW nu aan kop gaat.

Gert Buitenhuis zag een “rommelpot” op het Dalfserse veld. “ASC kon het voetballend geen moment waarmaken. Het was een rommelige wedstrijd. Beide probeerden het, Bergentheim natuurlijk voor lijfsbehoud en ASC voor het kampioenschap, maar beide speelden ongeorganiseerd. Aan het eind van de eerste helft had Bergentheim zelfs de beste kansen. ASC doelman Jan Westerman kon de 0-1 vlak voor rust nog voorkomen met een knappe redding.”

“De tweede helft had ASC het betere van het spel. Toch is het typerend dat het doelpunt vanuit een standaardsituatie viel.”

Piet de Jong mocht aanleggen voor een vrije trap, waarna hij de bal in de muur schoot. Met een bekeken lob schoot hij vervolgens de terugkaatsende bal over de doelman heen en zette ASC na ruim een uur op voorsprong. Bergentheim zette een alles-of-niets-offensief in, wat uiteindelijk resulteerde in het gelijke spel. Toch had ASC nog kansen om de pot op slot te gooien, maar liet deze kansen onbenut. Een schitterende volley van Bergentheim topscoorder Ronnie Hakkers passeerde in de 88e minuut ASC doelman Jan Westerman en zorgde voor een eerlijke verdeling van de punten.

ASC verspilde dus haar koppositie, maar veel scheelt het niet. Slechts 2 punten staat AVW boven de Dalfsenaren, die nog altijd gelijkstaan met Vroomshoopse Boys. AVW moet 20 april op bezoek bij Vroomshoopse Boys. ASC voetbalt dan uit tegen DZC.

ASC ’62 – Bergentheim 1-1

’62 1-0 Piet de Jong

’88 1-1 Ronnie Hakkers

Stand in de 2e klasse J:

AVW ’66 22 – 43

ASC ’63 22 – 41

Vroomshoopse Boys 22 – 41