Home / archiefcentraal / ahne paasvuren terecht afgelast

ahne paasvuren terecht afgelast

Woensdag werd vanuit de veiligheidsregio IJsselland vanwege de droogte code oranje afgegeven, wat betekende dat gemeenten geadviseerd werden om alle stookontheffingen – dus ook die voor de paasvuren – in te trekken. Ommen volgde dat advies op. “Er waren 31 aanvragen gedaan,” vertelt Ahne. “Het is ontzettend vervelend voor de organisaties en de bezoekers, maar we wilden geen uitzonderingen maken. Eén derde van het grondgebied van Ommen bestaat uit natuurgebied en daar moet je voorzichtig mee zijn. We hebben in de hele regio de afgelopen weken verschillende woning-, bos- en bermbranden gehad. Dat geeft al aan dat het gevaarlijk was. Mensen hebben ook niet altijd in de gaten hoe gevaarlijk zo’n vonkenregen van een vuur kan zijn. Dat kan tot in de verre omtrek problemen veroorzaken.”

Ondanks het verbod werd zondagmiddag toch nog even gekeken wat er mogelijk was. “Er is overleg geweest met de brandweercommandant, maar op basis van metingen bleek toch echt nog veel te droog. Onder meer in de buurt van de Archemerberg hangt een kastje dat allerlei gegevens zoals de luchtvochtigheid meet. Het is dus echt niet zo dat iemand een vinger in de lucht steekt en zegt: ‘Het is te droog’.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.