Home / archiefcentraal / 87 jarige biljarter valt in prijzen bij postnl

87 jarige biljarter valt in prijzen bij postnl

“Het gaat niet om mezelf hoor, maar ik wil graag laten zien dat ouderen nog wel degelijk iets kunnen presteren.” De 87-jarige Jo Horstink uit Ommen won afgelopen weekend de tweede prijs bij het bedrijfskampioenschap biljarten van PostNL. Horstink is al jaren met pensioen, maar doet nog elk jaar mee aan het evenement.

Horstink was zijn hele werkzame leven actief bij het postbedrijf. Zo was hij in de jaren ’80 directeur van het postkantoor in Ommen. Ondertussen was biljarten altijd zijn grote hobby. Zo speelde hij vaak bij Café Nieuwebrug en in competitieverband in Zwolle. Zoals elk jaar viel ook nu de uitnodiging voor het bedrijfskampioenschap biljarten op de mat. Hij mocht uitkomen in de vijfde klasse. “De eerste ronde was op 16 maart in Steenwijk,” vertelt de kwieke 87-jarige. “Daar won ik alle drie mijn partijen en vervolgens mocht ik op 6 april naar Amsterdam voor de finale. Dat was natuurlijk een heel avontuur op mijn leeftijd.”

Horstink speelde diverse wedstrijden en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats in zijn klasse. “Het was voor mij een flinke inspanning. Toen ik de laatste bal gespeeld had, voelde ik me 100 pond lichter. Bij de prijsuitreiking werd gezegd dat het ‘iets uitzonderlijks’ was dat ik op mijn leeftijd nog een prijs behaalde. Het applaus was luid en dat deed me natuurlijk heel goed.”

In 1998 won Horstink al eens de derde prijs, nu werd hij dus tweede. “Ik hoop niet dat ik er nog eens 15 jaar voor nodig heb om de eerste prijs te halen, want tegen die tijd ben ik 102.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.