Home / archiefcentraal / zorgen cda over verkeersstromen ommen

zorgen cda over verkeersstromen ommen

“Door een structurele groei in vervoer zal de belasting de komende jaren voor Ommen niet afnemen maar toenemen,” zo weet fractielid Piet Kant. “Wat voor gevolgen heeft dat voor Ommen?”

Het CDA constateerde dat in het verkeersplan van Ommen rekening is gehouden met de verbreding van de N35. Daardoor zou er vanaf 2018 30 á 40 procent minder verkeer door Ommen komen, in het bjizonder minder zwaar verkeer. “Daarom is gekozen om het noord-zuid-verkeer en het verkeer tussen Ommen-zuid en Zwolle af te handelen via de route Coevorderweg-Slagenweg-Balkerweg-N48. De verkeersveiligheid voor in het bijzonder schoolgaande jeugd bij de zogenoemde Aldi-rotonde, de Karwei-rotonde en viaduct Hessenweg zou daardoor acceptabel zijn.”

De partij vraagt zich af wat er gaat gebeuren nu de afname van het verkeer niet gerealiseerd gaat worden. “Het zware vervoer zal door verkeersmaatregelen gedwongen de lange omleidingroute moeten kiezen. De verkeersveiligheid op deze route komt sterk onder druk te staan. Daarnaast zal door het intensiever gebruik van het zware verkeer op deze route, het onderhoud van de wegen fors moeten worden verhoogd. Naast dit extra onderhoud zullen eventuele maatregelen om de verkeersveiligheid te bevorderen zal het resultaat een extra kostenpost voor onze burgers zijn.” Kant maakt zich met name zorgen over de verkeersveiligheid voor schoolgaande jeugd.

Dan de afhandeling van het personenautoverkeer. “Ook voor dit verkeer geldt de adviesroute zoals is beschreven voor het vrachtverkeer. Echter, dat is niet af te dwingen. Dit verkeer is net water: het kiest de kortste weg. Zie nu al het sluipverkeer over de diverse routes. Het verkeer vanuit Ommen Zuid naar de N48 of Zwolle zal de route, ondanks de 30 km zone, via de Varsenerdijk kiezen.”

De CDA fractie beperkte zich tot één vraag aan het college en in het bijzonder aan wethouder Lagas. Wat zijn de gevolgen van de beslissing van minister Schulz voor het verkeerscirculatieplan in Ommen? “In haar reactie gaf de wethouder aan dat zij de zorg van de CDA fractie deelt. Ze heeft in het overleg met de gedeputeerde van de Provincie het onderwerp op de agenda gezet en zal de gemeenteraad van de voortgang van de discussie op de hoogte houden.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.