wervelende show van het bonte steggetheater

Dinsdagmiddag, 26 maart, was het zover: het resultaat van het theaterproject van basisschool De Bonte Stegge in Dalfsen, werd vertoond. Alle 171 leerlingen speelden een rol in deze show.

Om 12.45 uur liep de grote theaterzaal van de Trefkoele al vol. Meer dan 300 ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zochten hun plaats in de sfeervol ingerichte ruimte om de binnen korte tijd ingestudeerde schoolmusical goed te kunnen volgen. Nadat de kinderen op school waren verkleed en geschminkt kon de show, die ruim 100 minuten, duurde beginnen.

De musical was erg actueel, want een koningspaar ging op zoek naar een opvolger. Dat viel niet mee, want de prinsen en prinsessen gaven steeds aan dat ze een ander beeld hadden van de toekomst. De een wilde circusartiest worden, de ander piraat.

Na verloop van tijd wist prinses Truw haar ouders te overtuigen dat zij een goede koningin zou worden. Dit besluit werd in het paleis met een fantastisch feest gevierd, waarin allerlei komische acts werden vertoond.

Het was volgens de school verrassend te zien dat veel leerlingen over uitzonderlijke talenten beschikken. Het theaterbureau Xapp dat de leerkrachten en leerlingen heeft ondersteund, kijkt terug op een geslaagd evenement. Ook de leerlingen en leerkrachten zijn zeer tevreden over dit themaproject en hebben een zeer voldaan en trots gevoel gekregen over dit schoolbrede theaterproject. Het talrijke aanwezig publiek waardeerde deze unieke voorstelling met een groot applaus. De Bonte Theaterschool krijgt dan ook zeker een vervolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.