wanneer komt de wolf terug in het vechtdal

De Vereniging voor Natuur en Milieu de Vechtstreek houdt op vrijdag 22 maart een thema-avond over de wolf. Dat gebeurt in de Kern in Ommen.

Dat de wolf terugkomt in Nederland is een feit. Wanneer dat gebeurt en wat voor maatregelen er dan genomen moeten worden, is de vraag. Roel Korbee, boswachter bij Staatsbosbeheer en woordvoerder voor de media op het gebied van wolven, geeft hierover een lezing. “Er wordt heel wat onzin verteld over wolven, zowel in positieve als in negatieve zin. Feit is, dat de wolf als dier de meeste emoties oproept. Ik zal proberen de fabels die er rondgaan over wolven in feiten om te zetten.”

Roel heeft zelf een blokhut in Scandinavië, waar hij vele vakanties doorbrengt, en twee Tsjechisch-Slowaakse wolfshonden. In het hoge noorden bestudeert hij regelmatig wolven en hun gedrag, waarbij hij, zoals hij zelf zegt, geassisteerd wordt door zijn wolfshonden Jaro en Layka. Al sinds zijn jeugd vindt hij wolven fascinerende dieren, maar hij verliest de realiteit niet uit het oog.

De Vechtstreek nodigt belangstellen uit de thema-avond bij te wonen. Het begint om 20 uur. Voor leden van de Vechtstreek is de toegang gratis, niet-leden betalen 2 euro. Meer informatie op www.vechtstreeknatuur.nl . De Kern bevindt zich aan Bouwstraat 23.