Home / archiefcentraal / vrienden zijn eruit vandaag duidelijkheid

vrienden zijn eruit vandaag duidelijkheid

De Vrienden van de Stadskern Ommen zijn eruit. Ze hebben voor vrijdagmiddag 14 uur een persconferentie belegd, waarin ze duidelijk maken wat de plannen zijn. De Vrienden verzetten zich al lange tijd tegen de plannen met het centrum van Ommen. Nu maken ze mogelijk bekend dat ze hun verzet zullen staken. Houd dus deze site in de gaten voor meer nieuws.

De plannen met onder meer de Markt, de kop van de Varsenerstraat, de Westflank en het 11 Aprilplein zijn al zo’n tien jaar oud. Mede door de juridische procedures die de Vrienden van de Stadkern Ommen tegen deze nieuwbouw- en renovatieplannen gevoerd hebben, is er tot nu toe echter weinig gerealiseerd.

Een maand geleden wilde deze groep nog een nieuw onderzoek naar de haalbaarheid van de plannen, maar een grote meerderheid van de fracties in de Ommer gemeenteraad zag daar niets in. Voorzitter Max van Krimpen van de Vrienden kondigde daarop aan dat zijn groepering het verzet zouden staken wanneer de raad zich nogmaals voor de plannen zou uitspreken. De meeste fracties hebben dat innmiddels ondubbelzinnig gedaan. Ook wenste Van Krimpen echter een maand bedenktijd en die zit er nu op.

Donderdagavond hebben de Vrienden een ledenvergadering gehouden en een besluit genomen. Alles wijst er nu op dat ze inderdaad hun strijd zullen staken. Een andere mogelijkheid is dat ze de juridische procedures voortzetten en protest aantekenen tegen de plannen bij de Raad van State.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.