Home / archiefcentraal / volop steun na brand in de rechter

volop steun na brand in de rechter

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand nog. Op dit moment is alleen nog duidelijk dat de brand is ontstaan in de keuken. “Er is nog geprobeerd om met blusdekens een ramp te voorkomen, maar dat bleek al gauw niet haalbaar”, verklaart Smit. “Er was voor de brandweer geen eer meer aan te behalen en die kon dan ook niet anders dan het pand gecontroleerd uit laten branden.”

Het pand is eigendom van een investeringsmaatschappij. Smit: “Samen met de verzekeringsmaatschappij heeft die de administratieve afhandeling in gang gezet. De gemeente is er ook bij betrokken, omdat het een gezichtsbepalend pand is en zij één en ander zoveel mogelijk in dezelfde staat wil terugbrengen.” Daarom is een ondernemer inmiddels bezig om de gevels die er nog wel staan te stutten, ook vanwege instortingsgevaar. De plek is daarom nog voor niemand anders toegankelijk.

“Het heeft een enorme impact”, vertelt Smit. “In de dertig jaar dat ik ondernemer ben, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Gelukkig waren er weinig mensen in het pand, maar op de bovenverdieping was wel een schoonmaakster aan het werk en was de beheerder in de kelder bezig. Ik ben daarom wel blij dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd.”

De persoonlijke belangstelling van de mensen om hen heen waardeert Smit zeer. “Dat is echt overweldigend. Je hebt al zoveel aan je hoofd en mijn compagnon en ik hebben al een paar nachten niet geslapen. De aandacht die je krijgt van mensen die willen weten hoe het persoonlijk met je gaat en je ondersteunen, doet ons enorm goed. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.