Home / archiefcentraal / vechtdal leeft tv weer in de lucht

vechtdal leeft tv weer in de lucht

Het bestuur en de vrijwilligers van Vechtdal Leeft TV zijn blij. Na een periode van rampspoed, gloort eindelijk weer licht aan de horizon. “Het faillissement van rtv Hardenberg heeft ook voor Vechtdal Leeft TV grote gevolgen gehad”, zegt voorzitter Rob Schuil. “Dit komt doordat wij om kosten van dure verbindingen te delen, een plek in de serverruimte huurden van onze Hardenbergse collega’s. Na het faillissement ging de stekker er ook voor Vechtdal Leeft TV uit en konden we pas weer uitzenden na uitvoerig overleg met de curator.”

Op de kijkdag van de te veilen inboedel van rtv Hardenberg is door iemand er een internetkabel doorgeknipt, waardoor de zender opnieuw een tijdlang niet te zien was. “Omdat wij wisten dat we op korte termijn een andere locatie moesten zoeken, hebben we de hulp ingeroepen van de gemeente Ommen. Zij boden ons al vrij snel een nieuwe locatie aan, maar hier moest nog wel het een en ander aan gebeuren in de vorm van het aanleggen van verbindingen”, zegt penningmeester Henk Jan Schuurhuis. “Wij hoopten dat we tot die tijd in het Hardenbergse pand konden blijven zitten en wilden daar de internetverbinding laten herstellen. Maar de verhuurder Beter Wonen Vechtdal wilde het pand, zo snel mogelijk ontruimen en weer opnieuw verhuur-klaar maken. We stonden dus letterlijk op straat. Op dat moment schoot Ziggo ons te hulp en boden ons een tijdelijke ruimte aan in hun eigen pand in Hardenberg. Wij zijn hier ontzettend blij mee. Ziggo heeft alles op alles gezet om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Dankzij hen kunnen wij nu weer uitzenden.”

Vechtdal Leeft TV is de lokale tv-zender voor de gemeenten in het Vechtdal. De zender is analoog en digitaal te bekijken in de gemeenten Ommen en Dalfsen. Via het digitale Ziggo Kanaal 43 is Vechtdal Leeft TV te zien in de regio tussen Hardenberg, Hoogeveen, Deventer, Zwolle en Kampen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.