Home / archiefcentraal / toezicht op de vecht van duitsland tot aan zwolle

toezicht op de vecht van duitsland tot aan zwolle

Negen partijen hebben donderdag 28 februari de Samenwerkingsovereenkomst Toezicht op de Overijsselse Vecht ondertekend. Om de rivier mooi te houden is toezicht nodig. De partijen willen door samenwerking kwaliteit van het toezicht op en langs de Vecht verbeteren.

De partijen die gezamenlijk het toezicht en de handhaving uitvoeren zijn Politie Regio Oost/District

IJsselland/Team Vechtdal, provincie Overijssel, gemeente Dalfsen, Ommen en Hardenberg, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Oost Nederland en de waterschappen Groot Salland en Velt en Vecht. Hiermee is de samenwerking omtrent het toezicht op en langs de Overijsselse Vecht voor de komende vier jaar vastgelegd. Het gebied betreft het heel Nederlandse deel van het winterbed van de Vecht wat zich uitstrekt vanaf de Duitse grens totdat de Vecht overgaat in het Zwarte Water bij Zwolle.

Toezicht

De hoofdthema’s waarop wordt toegezien zijn; veiligheid, leefbaarheid en bescherming. Deze thema’s zijn verder onder verdeeld in:

Veiligheid: snelvaren, bevoegdheid tot varen en technische staat van de vaartuigen, crimineel en ongewenst gedrag en springen en duiken van bruggen.

Leefbaarheid: Het dumpen van afval en zwerfvuil wordt opgespoord en, waar mogelijk, aangepakt.

Illegale lozingen vanaf pleziervaart en olie/bilgewater van vaartuigen illegale lozingen van stoffen in het oppervlaktewater door bedrijven.

Bescherming: flora- en fauna, bescherming van oevers en kaden, visserij, (vis)stroperij en evenementen.

Van pilot naar Samenwerkingsovereenkomst

Tussen de organisaties zijn in de afgelopen twee jaar al samenwerkingsafspraken gemaakt en zijn gezamenlijk controles uitgevoerd. Daarbij bleek dat veel mensen zich goed gedragen en de benodigde papieren hebben. Toch is er altijd een groep die zich niet aan de regels houdt. Met de ondertekening van deze overeenkomst is voortzetting van het toezicht voor de komende vier jaar geborgd.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.