Home / archiefcentraal / toerclub dalfsen houdt open dag

toerclub dalfsen houdt open dag

Toerclub Dalfsen zet zaterdag 23 maart de deuren van Clubgebouw Kadans van 9:30 tot 13:00 uur weer voor iedereen open. De dag staat in het teken van het motto ‘Ga toch fietsen’, dit brengt de ruim 240 leden wekelijks samen.

Op de open dag kunnen geïnteresseerden kennismaken met de vele aspecten van de vereniging; een vereniging voor jong en oud, man en vrouw. De club kent een groot aantal vrouwelijke leden. Zij hebben een speciale damesfietsgroep die samen fietst en samen speciale (meerdaagse) tochten rijdt.

Er zijn diverse redenen waarom mensen lid zijn; de één fietst voor de gezelligheid en een ander wil aan zijn conditie bouwen. Echter er is één passie die allen bindt en dat is de liefde voor de fiets en het gezamenlijk beleven van deze tak van sport. Toerclub Dalfsen wil beginnende dames de kans geven om in een aparte groep het racefietsen in een groep te leren. Deze groep heeft de eerste trainingsavond op woensdagavond 3 april. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden hier alle informatie over krijgen.

Ook nieuw dit jaar is de jeugdgroep. Onder begeleiding van een aantal ervaren toerfietsers kunnen jongeren binnenkort gaan fietsen. De bedoeling is om te starten met jongeren tussen de 12-18 jaar. Afhankelijk van de aanmeldingen zal er in verschillende tempogroepen meegefietst kunnen worden,

Bang dat je achterop raakt of het tempo niet aan kan is ongegrond. De club hanteert het principe samen uit samen thuis, daarnaast heeft de club vier tempo groepen van recreant tot fanatiek. Belangrijk is om die groep te kiezen die bij jou past.

In het clubgebouw zullen vrijwilligers je alles kunnen uitleggen over fietsen, kleding, schoenen, fietsen in groepsverband, voeding etc. Tevens kunnen zij je vertellen wat de voordelen zijn om lid te worden van Toerclub Dalfsen. Denk hierbij aan de verzekering van de fiets die door het lidmaatschap geregeld wordt.

Daarnaast wordt ook de mogelijkheid geboden om zelf een racefiets en/of mountainbike uit te proberen. Speciaal voor deze dag heeft de club de beschikking over een serie fietsen, waarop mensen onder begeleiding een kleine route kunnen fietsen. Vooraf zal uitgelegd worden hoe er geschakeld en geremd moet worden. De fiets wordt vervolgens afgesteld en met ervaren leden van de Toerclub kan men een uitgezet parcours fietsen.

Elk heel uur zal er een groep starten voor een proefrit (10, 11 en 12 uur). Mocht je er zeker van willen zijn dat je een fiets kunt uitproberen, stuur dan alvast een mail naar info@toerclubdalfsen.nl en vermeld hierin je voorkeur (racefiets of mountainbike) en je lengte. De open dag is in het clubgebouw Kadans aan de Brethouwerstraat 29 in Dalfsen(naast de Trefkoele).

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.