Home / archiefcentraal / testdag voor therapiehonden bij happy tails

testdag voor therapiehonden bij happy tails

Alle eigenaren kregen van Karen Mulders een stuk theorie over hondengedrag, stress-signalen en kalmeringsmiddelen. De honden werden in de tussentijd getest op hun gedrag.

Zes honden gaan samen met hun eigenaren als therapiehond aan te slag. Een aantal honden komt over een half jaar terug voor een hertest. Zij waren nog niet klaar voor het werk als therapiehond.

Eén hond gaat met zijn eigenaar, die fysiotherapeut is, aan de slag in het verpleegtehuis. Deze fysiotherapeut gaat een plan uitwerken hoe ze met haar hond mensen in het verpleegtehuis kan helpen meer te bewegen. Een andere hond gaat samen met zijn baasje naar Roemenië om daar op een zorgboerderij te gaan werken.

Ross, een 5 maanden oude Australian Shepherd pup, heeft al een stukje gewenning gehad en gaat wekelijks mee naar het speciaal basisonderwijs in Vroomshoop. Daar leest hij met een aantal kindjes. Hij werd getest en kwam er met glans doorheen. Ross gaat vanaf nu gecertificeerd met kinderen lezen om de leesmotivatie van de kinderen met leesproblemen en concentratieproblemen te verhogen. Verder zal hij ingezet worden voor kinderen die erg bang zijn voor honden. Het is bijzonder dat zo’n jonge hond door een dusdanig zware gedragstest komt. Hopelijk kan hij een bijdrage leveren aan de maatschappij als therapiehond samen met zijn baasje Karen Mulders.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.