Home / archiefcentraal / tentoonstelling in t olde gemientehuus

tentoonstelling in t olde gemientehuus

In ’t Olde Gemientehuus van Nieuwleusen is van 9 maart tot en met 28 april een expositie te zien van schilderijen van Willem ter Meulen.

Willem ter Meulen begon rond 1986 met tekenen en schilderen. Hij is, afgezien van wat losse cursussen, autodidact. Zijn manier van leren is het zelf ontdekken en uitproberen van verschillende materialen en technieken.

Zijn inspiratiebron is vooral de natuur. Dit resulteert in het weergeven van indrukken opgedaan op wandeltochten in eigen land, Engeland en Ierland. Ook zet Willem ter Meulen imaginaire ‘innerlijke landschappen’ op het doek. Meestal combineert hij deze uitersten tot een al dan niet reëel ‘landschap’.

Sinds 2004 is hij lid van de schildersgroep Bellingerweer. Willem ter Meulen heeft tientallen keren eerder geëxposeerd en tientallen werken verkocht aan particulieren en instellingen. Er is werk te zien in pastel, aquarel, acryl en olieverf.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.