Home / archiefcentraal / teampresentatie united racing

teampresentatie united racing

Op zaterdagavond was de showroom van sponsor Gebben motoren de locatie waar men de nieuwe Yamaha R6 kon aanschouwen. Zondag werd alles nog eens dunnetjes over gedaan in het Limburgse Swolgen, de woonplaats van Kevin van Leuven. Uiteraard ontbrak beide keren de Limburgse vlaai niet.

Dit nieuwe team, dat ondersteund wordt door een staf en monteurs uit de regio Dalfsen en Dedemsvaart, liet zien dat het de zaken goed voor elkaar had. Van Leuven, vorig jaar nog vierde in de eindstand van het ONK, liet weten dat hij dit jaar voor het podium wil gaan. Tijdens de voorjaarstraining in Spanje ging het al sneller als vorig jaar. Op beide circuits in Aragon en Valencia kon hij zijn persoonlijke rondetijden flink verbeteren. “De motor voelt nu al beter aan dan in het begin van vorig seizoen. Ik kan dan ook niet wachten om vrijdag mijn eerste ronden in Nederland te maken ” glimlachte de coureur na de onthulling van zijn 2 blauwe motorfietsen.

Die eerste ronden kunnen aanstaande vrijdag gemaakt worden tijdens de trainingen voor de Paasraces in Assen. De wedstrijden worden op tweede Paasdag verreden maar op vrijdag en zaterdag kunnen de coureurs al flink wat ronden maken tijdens de trainingen. “Het is mooi dat we een dag extra hebben om te trainen dan kunnen we nog wat dingen testen om nog beter aan de start te verschijnen” aldus van Leuven die het liefst zo snel mogelijk zijn camper in het Paddock parkeert. De extra trainingen zijn een vooruitgang evenals het feit dat er twee races verreden worden op de racedag zelf.

Alle klassen rijden dit weekend 2 races, waarvan sommige hun eerste raceronden op zaterdag moeten maken. De Supersport en Superbike klasses rijden beide hun 2 races van 14 ronden op tweede paasdag. Van Leuven en het hele United racingteam zien het seizoen met het volste vertrouwen tegemoet en hopen mee te strijden in de top van de 600 CC Supersport klasse.

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.