Home / archiefcentraal / t hummelhof maakt kennis met beroepen

t hummelhof maakt kennis met beroepen

‘Hoe wordt mijn brood gebakken? Waar komt het vlees vandaan dat ’s avonds op mijn bord ligt? En wat doet een kapper, een boer of een vrachtwagenchauffeur voor werk?’ Kinderdagverblijf ’t Hummelhof stond de afgelopen maand in het teken van het thema ‘beroepen’. De kinderen van het kinderdagverblijf kregen antwoord op al hun vragen en waren vol van alle indrukken over de bezoeken aan de verschillende beroepen.

Vol enthousiasme bezochten de kinderen van het kinderdagverblijf, Slagerij Kouwen in Nieuwleusen. De slager legde de kinderen uit hoe vlees gemaakt wordt en gaf antwoord op al hun vragen. En als echte slagers mochten zij hun eigen hamburger maken. Naast het bezoek aan de slager, kon een bezoek aan Bakkerij Timmer natuurlijk niet overgeslagen worden. In de bakkerij gingen de kinderen als volleerde bakkers zelf koekjes bakken en versieren, die zij naderhand lekker mochten opeten.

Door de enthousiaste reacties van de kinderen leek het team het leuk om ook bij een kapper langs te gaan. Ook bij kapsalon Geke werden de kinderen met open armen ontvangen en werd er tijd vrijgemaakt. We kregen weer veel nieuwe indrukken en mochten kennis maken met krullers, de droogkap en zelf prutsen met de haren van een pop. Na afloop kregen alle kinderen een eigen tasje met gel en wat lekkers mee naar huis zodat ze zelf thuis verder konden ontdekken.

Het bleef niet alleen bij een bezoek aan de slager, de bakker en de kapper. Zo kwam het dat er een grote vrachtwagen bij kinderdagverblijf ’t Hummelhof was. Een moeder van één van de kinderen is vrachtwagenchauffeuse en liet de kinderen zien wat zij voor werk doet. De kinderen keken hun ogen uit en waren zelf ook even vrachtwagenchauffeur toen zij om de beurt in de vrachtwagen mochten zitten. Ook kwam een vader op het kinderdagverblijf met een grote tractor met een grijper vooraan. De kinderen mochten in de bak staan, in het grote wiel zitten en ook op de stoel van de bestuurder. Uiteraard kon het toeteren niet uitblijven.

Kinderdagverblijf ’t Hummelhof werkt regelmatig met thema’s. Elk jaar worden vier nieuwe thema’s bedacht waarbinnen de kinderen activiteiten doen. Deze thema’s en activiteiten sluiten ook goed aan binnen de pedagogische visie Reggio Emilia, waardoor het kinderdagverblijf zich laat inspireren. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de individuele ontwikkeling van het kind in brede zin.

Kijk voor meer informatie over kinderdagverblijf Landstede kinderopvang Nieuwleusen op www.landstedekinderopvang.nl of neem contact op met de afdeling Planning en Plaatsing van Landstede Kinderopvang via 088-850 88 15.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.