stuiterbal schone energie

De vrienden zijn gestopt met alle procedures, dat is u vast niet ontgaan. Maar we hoeven ons nog niet te vervelen mensen, we hebben er weer een speeltje bij: windmolens.

De provincie dwingt onze gemeente ze te laten plaatsen omdat ze anders haar doelstellingen niet behaald. Hoe gek gaat het nog worden?

Dat schone energie de voorkeur heeft is logisch, maar wie wel eens wat door het land reist komt het vast bekend voor, een lange rij statige bouwsels die eigenlijk heel erg mooi zijn…maar wel erg aanwezig. Eigenlijk hetzelfde als zonnepanelen op daken. Rij de grens maar even over en je schrikt van de hoeveelheid glimmende daken in het boeren landschap. Bijna elke boerderij is ermee vervuild. En dan heb ik het nog niet gehad over die zoemende windmolens die daar overal “groeien”. Ik noem het milieuvervuiling.

Is het dat waard? Of wordt het tijd om gewoon eens te investeren in nieuwere producten, zoals dakpannen met ingebouwde zonnecellen en accu, zodat de wereld niet zo lelijk wordt? Of kantoren gekoeld door regenwater, zodat de airco niet zo vaak aan hoeft?

Een windmolen is alleen efficiënt als er voldoende wind én subsidie is, wordt wel beweerd. Wie het weet mag het zeggen, maar ik ben tegen windmolens in onze natuur.

Misschien kunnen er nieuwe vrienden van Ommen opstaan met een écht hart voor Ommen en zich hier hard voor maken?

Blijf de Stuiterbal volgen via Twitter op @destuiterbal.